Followers

Friday, 21 October 2011

KERABAT Buat Hal Lagi

Ini saja layaknya KERABAT
Banyak perkara yang pelik dalam dunia ni, sebab tu ada 7 wonders in the world. Tapi itu tak pelik lagi, yang paling pelik ialah KERABAT. Persatuan yang tek berdaftar dengan mana-mana pertubuhan kononnya nak jaga kebajikan warga ATM


Nih katanya malam ni nak buat ceramah di Seri Manjung, Perak pulak malam ni jam 8 malam. Itu nak jerat puak-puak navy lah tu nampaknya. Yang datang katanya bukan main punya hero, DS Nizar, Nga Kor Ming dan ramai lagi lah untuk berucap. Rentikan lah Yeop, Navy dan Bekas Navy bukannya bodoh dengan dakyah KERABAT tu. Yang pasti malam ni KERABAT akan datang untuk kaut derma, nak bayar penceramah..biasalah tu. Apa korang ingat free ke ceramah DS Nizar dengan Nga Kor Ming tu...kirim salam. Bayar Beb..bayar. Sapa nak bayar?? KERABAT?? rentikan la. toksah dok membohong. Yang bayar pastinya mangsa-mangsa yang beri derma, KERABAT kenyang perut..BURPPPP..


Kepada warga Navy dan Bekas Navy, jangan di layan KERABAT tu. Sebagaimana artikel Navy The Best yang lalu, kenali dulu siapa Presiden dengan Naib Presiden tak bertauliah KERABAT tu, kenapa mereka tetiba saja join PKR, kenapa mereka tubuhkan KERABAT? Dua-dua kaki ngap Bro...Tak caya tanyalah ahli PBATM Cawangan Perak, semua orang kenal sapa depe tu.


CAP AYAM punya persatuan, TAK BERDAFTAR TU BRO.

5 comments:

Killroy said...

doh namo pong tali barut pembangkang, buat persatuang pong, tok daftar sebab ikut sangat kepala pembangkang yang buat apa pong tok penoh betul..punoh la.. punoh.. mace hare wa cakap sama looo...

Navy The Best said...

Navy The Best setuju dgn Killroy. Tidakkah KERABAT rasa malu utk bercakap sedangkan mereka tu tak ada apa-apa, ibarat Mat Bangla nak cerita pasal politik Malaysia, ic pon tak ada.

Charlie Yankee said...

Sori gua celah..tapi gua rasa lu punya andaian tu perlu diperbetulkan Bro Mod. Sebab kalau lu nak tahu, mamat-mamat navy tu bukan semuanya yang bangsa mee masak penuh, ramai mee segera tu Beb..pantang kena gertak sikit mula buat hal..tak payah pergi jauh la Beb..tu lu nengok one ex panglima yang join politik..ikut sedap mulut dia je dok hentam navy la hapa la..macam dia tu good sangat..

Gua dah nyampah dah ngan ragam politik ni Beb..pada mana-mana mamat navy yang baca blog ni, gua nak nasihat dengan lu lah, lu orang tak payah la pergi racun otak lu orang dengan kerja-kerja bodoh politik tu. Lu buat kerja lu baik-baik, cukup bulan selok bank, enjoy..dah cukup. Tak yah lah lu orang nak berdemo tak tentu arah..itu kerja bodoh Beb..chow..

Anonymous said...

Setuju tu yob...orang politik dibayar gaji untuk berpolitik,kita buat keje kita udah le. Orang yang membelit dalam navy je yang suka kutuk macam2 tu.Orang yang membelit ni makan gaji duit haram sara anak bini,ada hati mengaku perjuangkan Islam pulak tu.Bila kerajaan bagi bonus dan imbuhan nak pulak ambik,tak tau malu punya orang.

Anonymous said...

charlie yankee bro.. setuju sgt..abis masa org tu berkhidmat dulu gaji dia sapa yg bagi,..kehidupan dia sampai beranak pinak mai dari mana...haha..depa semua xpikiaq...renung2kan dan selamat berpikiaq..