Followers

Thursday, 23 February 2012

BLOGGER MANJUNG MARI TIDAK KREDIBLE SELEPAS DILONDEH


NTB ingin berkongsi maklumat dengan para pengunjung serta pembaca berkaitan satu kenyataan yang diberi oleh seorang pengunjung . Komennya seperti berikut dan pastinya ramai yang terkejut….

Aduh...mano nak lotak muko Bhai...

Oleh Angry Lady Bird
Dah lama sangat aku tak komen kat blog navy nie. Bukan tak minat tapi sibuk cari rezeki nak bantu suami tambah pendapatan selepas tamat kontrak dengan navy dan nak besarkan anak-anak. Terkejut berok aku bila baca cerita kali ni pasal pendedahan siapa Manjung Mari. Ni budak aku dulu lah woiii dia pangkat last LK STN(L), nama dia Mohd Desa Ahmad ke Ahmed aku tak berapa ingat (anak buah stor ramai nak buat camner), asal Taiping, Kg Air Putih kalau tak salah la dan tinggal kat Sri Manjung Fasa 1A. Memang betul, sepanjang masa dia tahu nak draft ke Pelandok-Depot Logistik, Depot Logistik-Pelandok, unit last dia Maritim Lumut. Sepanjang 22 tahun service dia, base-base-base, PPA selalu pertikaikan dia, asal keluar Draft Order naik kapal saja, berjela-jelalah surat dia keluarkan, kebajikanlah, kesihatanlah, habis pegawai dia mintak tolong untuk sign surat permohonan pembatalan pertukaran dia ke kapal. Aku bukan nak api-apikan blog ni tapi memang mangkok ni selalu susahkan orang. Banyak kali dah budak STN(L) yang tak bersalah jadi mangsa dia, elok baru nak rasa duduk Base tak pasal-pasal kena naik kapal sebab mangkok ni punya sebab. Korang tahu tak, bila junior naik pangkat mulalah dia buat muka fed-up, dok complain gaji tak naik lah, welfare tak jagalah, kerja dia rajin lah....pigi dah...aku ingat lagi dia pernah buat surat menolak tawaran PPA bahawa dia tak akan buat sebarang complain kalau perkembangan kerjaya dia terhalang disebabkan masalah dan alasan yang dia selalu bagi kat navy...standard lah kan ***, cakap berapi tapi macam sial.

Wooo kalau nak ceritakan detail pasal si Mat Desa ni, banyak dalam kantong aku. Aku tak tahulah camana orang PAS boleh terima dia, korang tahu tak masa dia kat Depoh Besar Logistik dulu, banyak kali supplier complain pasal mangkok Mat Desa ni, kaki PAU duit No 1, percent jangan kiralah, kalau tak mana boleh hidup wehhh..gaji koperal, anak ramai (3 lelaki, 1 perempuan). Kaki telan duit tuuu..tak caya buatlah semakan dengan Protela ke PPA ke, bersepah. Tapi navy kesian kat dia sebab anak ramai, isteri tak kerja, kebajikanlah, macam-macam lah lagi. Bagi peluang kat dia, tapi last-last dia makan tuan. Ni lah dikatakan melepaskan anjing tersepit, digigitnya kita balik. Masa berhenti dulu bukan main nak berubah kononnya, nasihatkan yang junior supaya kerja rajin, jaga imej STN(L), menyampah aku. Dasar kaki RASUAH. Korang tahu tak dia ni banyak buat duit, tak caya tengok tempat dia kerja sekarang, sebelom aku berhenti dulu dia di Bahagian Perolehan Dockyard Lumut, kan ke tempat buat duit tu....Nasihat aku, jangan dibuat kawan orang macam ni...makan tuan.....

Oleh Angry Lady Bird

Semua terkejutkan. Kesahihannya NTB tidak tahu, namun kalau benarlah bagai didakwa, maka ternyatalah Manjung Mari seorang yang tidak harus dipercayai dan umpama duri dalam daging. Betul juga kata Angry Lady Bird, macamana pihak PAS boleh melantik orang sebegini sebagai pendakwah mereka, selain banyak rekod buruk tutur kata yang kesat menjatuhkan imej PAS. Mengata Dulang Paku Yang Serpih.

Navy The Best

11 comments:

Navy The Best said...

Dari dulu lai omak Den posan, jangan kau hino orang Jang, jangan dibuek main-main namo orang, nanti tuhan balas balik tak bertopih kau nanti. Ontahla...kalau la Bro MM kito ni ambik secara positif, dia kono berubah. Tak boleh lagi buek bondo yang samo, bueklah permohonan maaf secara terbuka kepada insan-insan yang telah dio malukan.

Anonymous said...

den raso manjong mari kene jwb sendiri la isu ni..sian kat dior sobab da tuo2 pon kono londeh pulak..2 la pasal suko sgt londehkan org laen..pak hj imran pon kono baco ni..boleh dior info en mat desa ni..mano la tau en manjong mari x baca komen blog org laennn...

Parlimen Lumut said...

Satu pendedahan yang bagus..

Anonymous said...

Oleh Angry Lady Bird
Bukan nak malukan dia tapi dah memang itu realiti, so what, cakap berdekah-dekah lagi, jaga mulut tu, hina orang ikut suka mak-abah dia saja.
Lady Angry Bird

Anonymous said...

Mana dapat maklumat ni, dasyat betol Manjungmari ni, tak sangka berkopiah, berjanggut macam orang alim. Saya pon dah baca blog dia, dasyat suka maki hamun orang lah dia ni.

Skidrow Cross-Finger said...

mau cari makan ma.. hidup jd blogger pas ape dapat.. dapat tanah ke? dapat ketayap cop hijau free ke?
dapat trima kaseh ajele..

Usop Sontorian said...

Waduh-waduh..kalau inilah orangnya Wak kenal bangat ni. Incas setor Wak dulu, tapi alhamdulillah Wak rasa juga pakai PO, kira Wak potong incas la. Wak sedih juga bila baca komentar Lady Bird tu, habis dia londehkan Leading Mat saampai bogel terus. Wak tak nak campur banyak, biarlah apa yang Wak tahu pasal Leading Mat tersimpan baik dengan Wak. Cuma Wak rasa hairan kenapalah dia yang telah banyak diberi habuan semasa dalam perkhidmatan navy dulu, tiba-tiba berpaling tadah dan mengkiritik navy secara semberono. Wak tak nafi dia memang suka maki-maki ni, masa Wak JAB dulu bodoh, bangang, baghal dah jadi permainan mulut dia. Terasa memang terasa, apa tidaknya emak-bapak Wak pon tak pernah maki Wak sedemikian..tapi Wak saber...Wak tak marah-marah. Orang Jawa ni banyak sabernya.
Wak rasalah, Leading Mat seharusnya berubah dan segan dengan perwatakan Leading Mat sekarang. Wak rasa Leading Mat aka Manjung Mari seharusnya tidak sentuh navy dalam apa cara sekalipun apatah lagi untuk menjatuhkan navy, tempat kita cari makan dulu.

Anonymous said...

lihat....baru disini..belum disana....jawab..........

Anonymous said...

kepala hotak ko bini dia xkerja...nak bohong agak2 r bro. wa bru nk pecaya cakap lu. agak2 r nk jilat laksamana jadian zambiri pun

Anonymous said...

tak kisah lah bini atau tidak,, yg aku dpt simpulkan,,orgnya tak berakhlak dalam penulisannya

Anonymous said...

sebab apa tak berakhlak? sebab mnghasut org,melaga lagakan org, dedah keburukan org,. itu ke contoh akhlak yg baik?? sebut nama ALLAH,,,,dlm masa sama apa yg tuhan larang,itu yg dia buat... itu ke org yg patut kamu semua contoh? jenis tak ada adab dlm penulisan,, mmg jenis yg tak ada peraturan hidup.. sibuk sgt hina ustaz tu,hina ustaz ni.. diri dia pun tak betul